ПАНО ОТ КАНАВА - КАК ДА ГО ЗАПАЗИМ ВЪВ ВРЕМЕТО

Публикувано от в Декорация за стена, Съвети на Юни 07, 2015 . .

5 съвета как да се грижим за канавата

Поради своята голяма популярност, канавата присъства в почти всеки дом в днешно време. Тя позволява да декорирате своя дом или офис по уникален начин без да похарчвате цяло състояние. С навлизането на технологиите стана възможно да създадете своето пано от канава като просто изпратите любима снимка и в рамките на няколко дни да получите рамкирано и готово за окачване произведение на изкуството. Ето няколко съвета как да се грижите за канавата:

1. Пазете от светлина

Опитайте се да не излагате канавата на директна слънчева светлина. По възможност я окачете далеч от прозорци, тъй като светлината разрушава цветовете и с времето платното избледнява. Специално антирефлексно стъкло ще ви помогне да запазите своята творба за по-дълго време.

2. Избягвайте топлината

Картините не трябва да се излагат директно над радиатори или пред климатици. Рязката или честа смяна на температурата кара боите и платното да съхнат по различен начин, а това може да навреди на вашето произведение.

3. Избягвайте влагата

Влагата може да направи платното на вълни. Влагата също така благоприятства равитието на гъбички, които създават кафеви петна. Доброто рамкиране ще запази картината по-дълго, но се опитайте да избягвате излагането на канавата във влажна среда. Добре е да изчакате няколко месеца преди да окачите платното от канава в стая с прясно боядисани стени.

4. Съхранявайте внимателно

Ако се наложи да пакетирате и премествате канави на друго място, се уверете, че сте ги опаковали добре и винаги ги подреждате вертикално, а не една върху друга.

5. Почиствайте

За да почистите паното от канава, използвайте само четка за прах с много меки косми. В никакъв случай не използвайте препарати за почистване на стъкло или вода – това ще увреди канавацата безвъзвратно и няма да можете да й се наслаждавате.

Последна редакция: Март 24, 2016
×
×
×
×
×
×
×