Декорация на Стени от Ваши Снимки

Публикувано от в Съвети на Юни 07, 2015 . .

7 съвета за перфектни снимки сред природата

Декорация на стени от ваши снимки

Декорация на стени от ваши снимки - ЛотосСпрете за миг и се огледайте в природата около вас. Заобиколени сме от отражения, цветове, шарки и неойбичайни форми, всички създадени от природата. Можете да откриете интересен възел в корена на дърво, капка от дъжд в листото на цвете или интересна орнамент в скала, който никога преди това не сте забелязвали и да направите уникална снимка. Ето няколко съвета за заснемането на перфектна снимка, която да превърнете в красив плакат за вашия дом.

Подгответе се преди снимане

Помислете предварително какво искате да заснемете и се подгответе добре. Например ако отивате до езеро да направите снимка на лебед и не сте подготвени най-вероятно ще изпуснете момента, за който сте чакали. Ако искате да направите снимка на лебеда при излитане, научете повече за действията, които птиците правят всеки път преди да излетят. Така ще разпознаете знаците и ще бъдете подготвени за перфектната снимка.

Скорост

Декорация на стени от снимки - черно-белиВ зависимост от условията, използването на по-ниска скрост на блендата може да създаде по-добра снимка, отколкото ако използвате автоматично зададените настройки на фотоапарата. Експериментирайте със скоростта и светлината, за да получите по-добра дълбочина във вашите снимки.

Правете много снимки

Правете много снимки на обектите, които сте набелязали. С възможностите, които цифровата фотография дава, можете винаги да изтриете несполучливите снимки, а останалите да рамкирате и да покажете на своите приятели.

Използвайте трипод (статив)

Това винаги помага за увеличаване на стабилността и премахване на треперенето на ръката при снимки. Препоръчва се използването на трипод винаги, когато намалявате скоростта на затвора и когато риска от замазване на снимката е голям.

Използвайте различни ъгли

Въпреки, че не винаги е възможно, използването на различни ъгли на заснемане ще ви даде по-добра перспектива и ще открие нови възможности за създаването на перфектната снимка.

Експериментирайте със светлината

Декорация за стени от ваши снимки - флораОбщо приетото правило е, че при снимки на открито слънцето трябва да е зад вас. Повечето професионални фотографи правят най-добрите си снимки при изгрев или при залез слънце. Ако искате да отпечатате вашите снимки върху плакат, който да изложите вкъщи или в офиса или да създадете канаваца от ваша снимка, най-добре е да направите вашата фотография при изгрева на слънцето или малко след това. Снимането при залез ще придаде по сантиментално усещане на вашата снимка и ще направи цветовете по-дълбоки.

Небесните тела

Слънцето, Луната и звездите могат да бъдат много трудни за заснемане. Слънцето например не трябва да бъде гледано директно през оптиката, а през оптичен филтър, който ще предпази вашето зрение и фотоапарат. Луната също е особен фотографски обект. Може и да ни изглежда голяма, но винаги излиза малка, когато я заснемем с фотоапарат. Също така е обект, осветен от слънцето и когато не е пълна, може да се наложи леко да увеличите експозицията, за да получите най-добри резултати. Експериментирайте със скоростта и настройките, за да получите най-добри резултати. Снимки на звездите е по-добре да се правят с относително ниска експозиция и задължително върху трипод, за да избегнете размазване на изображението.

След като вече знаете повече за направата на перфектна снимка, единственото което Ви остава е да проявите въображение и фотографски нюх. Превърнете вашите най-добри снимки в красив плакат или канаваца и ще запечатате красивите моменти във времето, за да ги споделяте с близки и приятели.

Последна редакция: Март 24, 2016
×
×
×
×
×
×
×