ОБЗАВЕЖДАНЕ НА СПАЛНЯТА И ДЕКОРАЦИЯ ЗА НАЧИНАЕЩИ!

Публикувано от в Декорация за стена, Съвети на Юни 07, 2015 . .

Съвети при обзавеждане и декорация на спалнята

Гледате ли на спалнята си като на вашето специално място, което изразява най-добре вашата персоналност? Или гледате на спалнята само като на място, където слагате вашето легло и спите?

За повечето хора, спалнята е повече от място за спане - то е място, където те изразяват своята индивидуалност и личен характер чрез усещането си за стил и уникалност.

Ако възприемате спалнята си просто като място за спане, най-вероятно няма да получите много от тази статия. Ако вашата спалня е просто мястото, където се преобличате и спите, тогава няма никакво значение как изглежда спалнята ви!

Но ако обичате да прекарвате времето си там, то най-вероятно ще искате да отделите време да подберете най-подходящата за вас декорация, спалня и завивки, в които да се излежавате сутрин и да се наслаждавате на атмосферата във вашето специално място с любимия човек, тази статия е написана само за вас.

Обзавеждането и декорацията са страст и увлечение за всички и спалнята е първото място, от което хората започват. И така ако сте започнали и търсите нови идеи за дизайн за вашето специално място, ето няколко полезни съвета:

1. Направете план

Изглежда лесно, но много хора не си правят труда и след това се сблъскват с трудности. Лесно е да избереш перфектното легло и след това започваш да се чудиш как да избереш всичко останало така, че да подхожда на спалнята. Преди да изберете леглото и всичко останало е нужно да изчистите цялата идея за обзавеждане с всички детайли.

На каква тема ще бъде обзавеждането? За детска спалня например, темата може да бъде „Мечо Пух”, а за възрастен тя може да е цвят или дори епоха или например определен стил на обзавеждане. Първо трябва да определите общата тема за вашата декорация и след това да изберете спалня, завивки и цялостното обзавеждане на спалнята в съответствие с тази тема. Разбира се не трябва да забравяте и цвета на стените и пода. За декорация на стените можете да използвате подходящо рамкирани плакати, които да поръчате от интернет. Ако искате вашата спалня да бъде уникална можете да поръчате печат на плакат или канава от ваша снимка. Напишете всичко и направете план преди за започнете да купувате.

2. Разходи и бюджет

Обикновено цялостното преобзавеждане на спалнята или създаването на нова спалня не излиза евтино. Трябва да знаете предварително колко е бюджетът, с който разполагате и колко всяка отделна вещ ще ви струва. Няма смисъл да купувате огромната спалня, за която винаги сте мечтали, ако няма да можете да си позволите хубави завивки, които ще я направят да изглежда фантастично. Също както и леглото, вашите чаршафи, завивки и възглавници трябва да съответсват на темата, която сте избрали. Така, че ще трябва да наместите бюджета, за да успеете да купите всичко като включите към това и добре подбран килим, съответните цветове за стените и цялостното обзавеждане на спалнята, включително и завесите за прозорците и декорацията на стените. Запишете на лист бюджета, който сте готови да отделите и темата, която искате да постигнете. Отбележете цената на всеки продукт, който искате да закупите като предварително проверите разходите, към които трябва да се придържате, за да не излезете от бюджета.

3. Направете скица

Вземете молив и скицирйате своята спалня като предварително измерите всички стени и спазвайки пропорциите ги нанесете върху лист хартия. След това очертайте разположението на мебелите, които планирате да купите и се убедете, че ще има достатъчно място за минаване около спалнята дори и когато отворите вратите на гардероба. Важно е да предвидите място преди да започнете да купувате.

4. Създайте списък

Планирайте внимателно от боядисването до пренасянето и монтирането на всички мебели. Опишете всичко под формата на задачи и отмятайте една по една всички изпълнени и приключени. Това ще ви помогне да имате пълен контрол върху процеса и ще ви гарантира, че няма да пропуснете важен момент.

Това е начинът, по който се прави. Създайте си план и определете бюджет още в самото начало и вие ще обикнете своята спалня, направена специално за вас. Вие го заслужавате!

Последна редакция: Март 24, 2016
×
×
×
×
×
×
×