• Джузепе Арчимболдо - Библиотекарят  (пано от канава или плакат)
  • Джузепе Арчимболдо - Библиотекарят  (пано от канава или плакат)
  • Джузепе Арчимболдо - Библиотекарят  (пано от канава или плакат)

Джузепе Арчимболдо - Библиотекарят (пано от канава или плакат)


  • Модел: C-34330
  • Наличност: В наличност
  • 31.00 лв.Джузепе Арчимболдо - Библиотекарят (The Librarian) - пано от канава или плакат

Джузепе Арчимболдо е италиански художник от 16-ти век известен предимно със своите "фантастични портрети". Те не са традиционни портрети, а представляват лица композирани от старателно подбрани и вписани в изображението предмети от бита, растения, плодове, зеленчуци, цветя, риба, книги и др. Често те са алегории на първичните стихии или годишните сезони. От 1562 година работи във Виена и Прага, при двора на императора на Свещената римска империя Максимилиан II и неговия наследник Рудолф II, който високо цени работата на художника. През 1591 година Арчимболдо получава титлата граф.

Картината се намира в замъка Skokloster в Швеция, заедно с още една негова творба - "Vertumnus (Вертумн)". Донесена е в Швеция от шведската армия след битката за Прага през 1648 и плячкосването на замъка "Прага".
Много от картините на Арчимболдо, намиращи се в колекцията на Рудолф II, са плячкосани през 1648 година, по време на Тридесетгодишната война, от шведските войски по специална поръчка на Кристина Шведска.
Съществуват още три версии на картината, като техния автор/и е неизвестен. Научно изследване, публикувано през 2011 твърди, че всеизвестният вариант на "Библиотекарят" е всъщност по-късно копие на творбата на Арчимболдо, чието местонахождение е неизвестно.

Освен като пано от канава може да поръчате изображението и като плакат (постер), с рамка или без.

Плакат (Постер)
Формат (Ориентация)Портретна (вертикален)
ЦветовеЦветна
Тип ХартияМатова канава (платно) или матова фото-хартия

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Подобни продукти

Етикети: Пано от Канава, Джузепе Арчимболдо