• Кафе Лате Макиато - метална табела 20х30см
  • Кафе Лате Макиато - метална табела 20х30см

Кафе Лате Макиато - метална табела 20х30см


  • Модел: TS-N09
  • Наличност: В наличност
  • 14.99 лв.


Кафе Лате Макиато (Latte Macchiato) - метална декоративна табела от ламарина 20х30см. Оригинална и ободряваща декорация за Вашата кухня.

Лате Макиато (Latte Macchiato) е топла напитка, съдържаща еспресо и мляко, която наподобява Cafe au Lait, но се приготвя от по-препечено кафе и повече мляко. Произхожда от Италия, като в началото е била правена за деца, с цел да могат да пият кафе както възрастните, без да приемат много кофеин. Впоследствие започва да се консумира в средна и западна Европа също и от възрастни.

Сервира се обикновено във висока чаша и се състои от три слоя, които трябва да могат да се разграничат ясно. Най-долният слой е от горещо мляко, следва еспресо и след това млечна пяна. Понеже еспресото има по-висока температура от млякото, а с това и по-малка плътност, то остава над него. За да се спомогне този ефект, кафето се налива последно (върху млечната пяна), за да бъде забавено по пътя си към дъното.

За по-естетичен вид Лате Макиатото може да бъде гарнирано с шоколадови стърготини, какаов или канелен прах. Сервира се с лъжица с дълга дръжка или със сламка.

Източник: Уикипедия - Лате Макиато

Метални Табелки
Размер20 x 30 cm
МатериалМетална табелка от ламарина
Формат (Ориентация)Портретна (вертикален)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Подобни продукти

Етикети: 20 x 30 cm, Бар, Кафе